ADAPAZARI ŞUBEMİZİN 11. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Adapazarı Şubemizin 11. Olağan Genel Kurulunu, 18 Kasım 2017 tarihinde Best Western Premier Sakarya Otelinin toplantı salonunda gerçekleştirdik. Genel Kurula; Genel Başkanımız Mustafa Şahin’in yanı sıra, merkez yönetim kurulu üyelerimiz, şube başkanlarımız, işveren ve siyasi partilerin temsilcileri ile delegeler katıldı.

Genel Başkanımız Mustafa Şahin aynı zamanda divan başkanlığına seçildiği Genel Kurula yaptığı konuşmasında ülkemizin içeride ve dışarıda yaşadığı sıkıntıları anlattı ve bu sıkıntıların en kısa sürede aşılmasını diledi. Genel Kuruldan bir gün önce gerçekleştirilen TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu gündeminin en önemli maddesinin “taşeron işçiliği” olduğunu ifade eden Şahin, bu konunun tartışıldığını ancak ne T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından ne de T.C. Maliye Bakanlığından son aşamasına gelen çalışmalar konusunda konfederasyonlara iletilmiş bir bilginin olmadığını söyledi. Konuşulanların ise basın üzerinden elde edilen bilgilere dayandırıldığını belirtti.

Genel Başkanımız Mustafa Şahin, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun döneminden beri taşeron sorunun çözüleceğine dair sözler verildiğini hatırlattı ve hükümetin son taahhütlerinin bu sorunun yılbaşına kadar çözülmesi olduğunu kaydetti.

Önemli başlıklardan bir diğerinin örgütlenme olduğunu söyleyen Şahin, burada amacın; sendikasız işçileri sendikalı yaparak sendikal camiayı büyütmek ve sendikalı işçilerin sendikanın getireceği hak ve hukuk menfaatleri ile donatılması olduğunu belirtti. Bu çerçevede üye sayısını 1000’lerden 2300’lü sayılara yükselten Adapazarı şubemizi, başkan ve yöneticilerini örgütlenme faaliyetlerinden dolayı kutladı.

Şahin, SEDAŞ’ta yaşanan olumlu gelişmeleri anlattı, diğer bölgelerde sıkıntılar olurken SEDAŞ’ta sorun yaşanmadığını, hiç kimsenin 4C ye gitmediğini söyledi. Tamamının bünyede değerlendirildiğini, taşeronluk sisteminin kaldırıldığını ve taşeronların da bünyeye katıldığını belirtti. Sedaş’ı ve Tes-İş Adapazarı Şubesini bu çalışmalarından dolayı kutladı.

Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı işyerlerinde sendikal örgütlenme konusunda yaşananları anlatan Şahin, işçilerin istediği sendikaya üye olmakta özgür olması gerektiğinin altını çizdi. Hükümetler ya da sendikalar açısından “bizim sendika” gibi bir anlayışın olamayacağını söyledi.

Türk-İş’in partiler üstü, siyaset üstü sendikacılık anlayışı ile siyasi düşüncesi ne olursa olsun tüm sendikalara kucak açtığını ifade etti. Türk-İş’in kimseyi ötekileştirmediğini, siyasi anlayışla hareket eden ve gelen sendikaların bir gün aynı anlayışla da gideceklerini söyledi. Şahin sözlerine şu şekilde devam etti. “ Türk-İş ulu bir çınardır, iyi ki Türk İşçisiyiz ve Türk-İş’li olmuşuz, Türk-İş’li olmaktan gurur duyuyorum. Sizler de gurur duyun.”

Örgütlenme ve teşkilatlanma konusunda yaşanan sıkıntıların ardından toplu iş sözleşmeleri ve işçiye yansımalarına değinen Genel Başkanımız Mustafa Şahin, arabuluculuk meselesine değindi ve bu konuya bir çözüm getirilmesi gerektiğini söyledi. Fiili hizmet ile ilgili yasal değişiklikler gerektiren bölümlerin mevcut olduğunu, kimlerin alması kimlerin almaması gerektiği ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Genel Merkezin herhangi bir konuda eğitim isteyen tüm şubelere sonuna kadar destek vereceğini söyledi ve sendikamıza ait dinlenme tesisleri ile ilgili güncel bilgileri aktardı.

Genel Kurula konuşan Adapazarı Şube Başkanımız İrfan Kabaloğlu ise; önceliklerinin örgütlenme olduğunu, sürdürülen örgütlenme çalışmaları sonucunda geçen beş yıl içerisinde şubeye bağlı üye sayısının artarak dokuz yüzden, iki bin üç yüze yükseldiğini söyledi. Çalışma hayatındaki gelişmelerin sendikalar açısından olumlu değerlendirilemeyeceği bir dönem yaşandığını belirten Kabaloğlu, “Sendikaların işlevleri kaldırılmak isteniyor. Sendikasız bir endüstri ilişkileri sistemi getirilmeye çalışılıyor. Sendikal örgütlenme ile ilgili problemler devam ediyor. İstihdam ve iş güvencesi ortadan kalkıyor. Taşeronlaşma ve kayıt dışı istihdam yükseliyor. Yorulmadan pes etmeden yola devam etmemiz gerekiyor” dedi.

Yapılan diğer konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçim sonuçlarına göre, Adapazarı Şube Başkanlığını görevini yeniden seçilen İrfan Kabaloğlu üstlendi.

Adapazarı Şube Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurullarına ise önümüzdeki dört yıllık süre için aşağıda isimleri yer alan arkadaşlarımız seçildi.

Kendilerini tebrik ediyor, başarılı bir çalışma dönemi diliyoruz. Adapazarı Şube Genel Kurulu’nun tüm çalışma hayatına ve TES-İŞ camiasına hayırlı olmasını diliyoruz.

Adapazarı Şube Yönetim Kurulu:

Şube Başkanı, İrfan Kabaloğlu

Şube Sekreteri, Naci Çolak