SOSYAL MESAFENİN KORUNAMADIĞI DURUMLARDA ELEKTRİK VE DOĞALGAZ SAYAÇLARI OKUNMAYACAK

"EPDK, Koronarüs Tedbirleri Kapsamında, Sosyal Mesafenin Korunamadığı Durumlarda Üç Ay Süreyle Kıyasen Faturalandırma Yapılmasına Karar Verdi"

Çalışma hayatını derinden etkileyen küresel salgın sürecinde üyelerimizin  sağlığını korumak ve alınması gereken tedbirlerin alındığından  emin olmak için işverenler ve devlet yetkilileri ile görüşmelerimize devam ediyoruz.  Gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde alınması kararlaştırılan tedbirlerin yanısıra devletin yetkilli organlarınca duyurulan tüm önlemlerin örgütlü olduğumuz işyerlerinde dikkate alınıp alınmadığı işyeri temsilcilerimiz, şube yönetimlerimiz ve genel merkezimiz tarafından yakından takip edilmektedir.

Dağıtım şirketleri bünyesinde sahada çalışan ve gün içerisinde çok sayıda vatandaşımızla yüzyüze gelen, dolayısıyla virüse maruz kalma riski yüksek olan elektrik ve doğalgaz endeks okuma çalışanı arkadaşlarımız için tedbir alınması talebimiz, EPDK'nın aldığı kararla yerine getirilmiş oldu. EPDK, endeks okumada çalışan arkadaşlarımızın karşı karşıya kaldıkları yüksek riskin ortadan kaldırılması için endeks okuma yerine geçmiş yılların ilgili aylarına denk gelen emsal tüketimlerin veya tüketici beyanlarının dikkate alınmasına ve kıyasen faturalandırma yapılmasına karar verdi. Karara göre abonelerle daha sonra mahsuplaşma yoluna gidilecek. Üç ay sürecek "kıyasen faturalandırma uygulaması" karantina veya idari kararlar nedeniyle sayaç okumanın durdurulduğu yerler ile sahada endeks okuyan arkadaşlarımız için sosyal mesafenin korunamadığı yerleşim yerlerinde geçerli olacak. Böylece söz konusu saha çalışanı arkadaşlarımızın abonelerle temasları kesilmiş olacak.

TES-İŞ ailesi olarak, salgın  sürecinin üstesinden hep birlikte gelecek, üyelerimizle bütünleşerek bu zor günleri de geride bırakacağız. Başta elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerinde endeks okumada çalışan arkadaşlarımız olmak üzere üyelerimize saygıyla duyurulur.

TES-İŞ Genel Merkez Yönetim Kurulu