TES-İŞ; “ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”

TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin, Kahramanmaraş’ta gerçekleşen saldırı ile TES-İŞ’in hiçbir ilgisi olmadığını açıkladı. Şahin, açıklamasında şöyle dedi:

“Enerji-İş Sendikası internet sitesinde, Yeni Şafak İnternet sitesi kaynak gösterilerek bir haber yayınlanmış ve haberde; “ Kahramanmaraş’ta TES-İŞ Sendikası Başkanı Kılıç’ın yeğenleri, Enerji-İş Sendikası yetkilisi Erdoğan’a saldırdı. Saldırı sonucu komalık olan Erdoğan hastaneye kaldırıldı” ifadelerine yer verilmiştir.

Haber sendikamız tarafından araştırılmış ve meydana gelen olayın Afşin-Elbistan B Termik Santralı işyerinde çalışan taşeron işçiler arasında siyasi bir görüş ayrılığından kaynaklandığı, sendikal bir olay olmadığı, olaya karışan taşeron işçilerin sendikamız üyesi olmadığı, sendikamız üyelerinin bu tür şiddet hareketleri içinde hiç bir zaman yer almadıkları, sendikamız Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç’ın olayda bir dahli olmadığı tespit edilmiştir.

Aynı günün gecesi bir üzücü olay daha yaşanmış, sendikamız aracına saldırılmış, araç kullanılmaz hale getirilmiştir.

Öncelikle bu tür şiddet hareketlerini kınadığımızı belirtmek isteriz. Yaşanan bu üzücü olay sonucu tedavi altına alınan Enerji-İş Sendikası yetkilisi Keramettin Erdoğan’a acil şifalar diliyoruz.

Saldırı ile TES-İŞ sendikasının hiçbir ilişkisi olmadığını tekraren yineliyor, her olayın TES-İŞ’e ve yöneticilerine mal edilmesini kabul etmediğimizi belirtiyoruz. Enerji-İş Sendikası yetkililerinin olaya yaklaşırken daha gerçekçi davranmasını, meydana gelen olayda sorumluların yargıda hesap vermesi gerektiğini, sendikamız aracına yapılan saldırı ile ilgili olarak da suç duyurusunda bulunulduğunu ifade ediyor, bu aşamada tarafların itidal ile hareket ederek başkaca olaya sebebiyet verilmemesini diliyoruz.”