Uluslararası Sendikal Hareketten Ukrayna için Barışçıl Çözüm Çağrısı

Uluslararası Sendikal Hareketten Ukrayna için Barışçıl Çözüm Çağrısı

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi çerçevesinde gerilimler sürerken, üyesi bulunduğumuz IndustriALL Küresel Sendikası, industriAll Avrupa Sendikası ve üye kuruluşları 24 Şubat 2022 tarihinde yayınladıkları ortak bildiri ile çatışmanın tırmanmaması, azaltılması ve barışçıl bir çözüm çağrısında bulundular. Bildiride aşağıdaki açıklamalara yer verildi:

"Mevcut gerilimler öncelikle sıradan insanları etkiliyor, günlük yaşamlarını alt üst ediyor ve gelecekleri için belirsizliği artırıyor. Aynı zamanda tüm bölgeyi istikrarsızlaştırıyor, ekonomik ve sosyal zorlukları artırıyor.

IndustriALL Küresel Sendikası ve industriAll Avrupa Sendikası;  Ukrayna için istikrar ve barışçıl bir sonuç elde etmek Ukrayna, Avrupa ve Ukrayna'ya komşu olan diğer ülkelerin güvenliğini garanti altına almak için Ukrayna, Rusya Federasyonu, ABD, AB ve uluslararası kuruluşlardan ilgili politika yapıcılarına süreci diyaloga ve siyasi çözümlerden birine yoğunlaştırma çabalarını iki katına çıkarmaları çağrısında bulunmaktadır.

Krizi çözmek için diplomasi geçerli olmalıdır. Askeri bir çatışma, orantısız insani sonuçlar doğuracak ve bizi yalnızca uzun vadeli sürdürülebilir bir çözümden daha da uzaklaştıracaktır.

Uzun süredir jeopolitik çatışmalar nedeniyle bölgede rehin kalan tüm sendikalarla dayanışmamızı ifade ediyoruz. Ayrıca sınırların ötesinde sendikal dayanışma çağrısında bulunuyoruz.

Çalışan insanlar ve aileleri için etkili sosyal adaleti, sosyal korumayı ve sürdürülebilir ekonomik iyileşmenin koşullarını yalnızca barış ve güvenlik tesis edebilir."