29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Üyelerimize, ailelerine ve sonraki nesillere daha iyi ve aydınlık bir gelecek inşa etmek için ihtiyaç duyduğumuz en önemli temel; demokrasinin, sendikal hakların, çoğulculuğun ve iş barışının güçlenerek kök salacağı Cumhuriyet’tir.

Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı” 99. Yıldönümünde büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Atatürk’ün bizlere en büyük armağanlarından birisi olan Cumhuriyet sayesinde Türkiye; başta teknoloji olmak üzere pek çok alanda elde ettiği kazanımlar ve ilerlemelerle hemen her gün dünyanın gündemine gelmektedir. Ancak, elde edilen her ilerleme daha ileriye bakmak için yeni bir başlangıç seviyesidir. Avrupa Birliği’nin ve uluslararası kuruluşların dünyada temel insan hakları ve sosyal haklar çerçevesinde sahip oldukları itibar izlenen yanlış politikalar nedeniyle tahrip olmuştur. TES-İŞ teşkilatı olarak; Türkiye’nin, Cumhuriyet sayesinde atacağı adımlarla bölgesine ve dünyaya temel insan hakları ve sendikal haklar konusunda örnek teşkil edecek kapasiteye sahip bir ülke olduğuna inanıyoruz.

Dolayısıyla Cumhuriyetimizin bu hedefe ulaşabilmesi ve üyelerimize insan onuruna yakışır en iyi çalışma koşullarının sağlanabilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti ilan ederek yaktığı meşaleyi gelecek nesillere taşıyacak, demokratik laik Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacağız. Yüzyılın değişen koşullarında gelecek nesillere, vatandaşı olmaktan gurur duydukları bir ülke bırakmak için hiç durmadan çalışacağız.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle; Milli Mücadelenin ve Kurtuluş Savaşımızın Baş Kumandanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, vatan için şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha şükran ve rahmetle anıyoruz.

TES-İŞ Genel Merkez Yönetim Kurulu Adına Genel Başkan Ersin AKMA

"Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır" Gazi Mustafa Kemal Atatürk