TES-İŞ SENDİKASI'NIN (Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası) KURULUŞUNUN 59. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçilerinin verdiği hak ve özgürlük mücadelesinde 59 yılı geride bırakan TES-İŞ’in temelleri 12 Aralık 1963 yılında atılmıştır. TÜRK-İŞ üyesi olan TES-İŞ, kurulduğu günden itibaren Türkiye’de sendikal hak ve özgürlüklerin gelişmesi sürecinde önemli bir rol üstlenmiştir.

TES-İŞ, 1980 sonrasında artan özelleştirme uygulamalarına karşı çıkmış ve stratejik önemi olan kurumların özelleştirilmemesi için büyük bir mücadele vermiştir. Ancak, işçi hareketinin verdiği mücadeleler dünyanın hemen hiçbir yerinde özelleştirmeleri durdurmakta yeterli olmamıştır.

Özel sektöre geçen işyerlerinde de örgütlülüğünü sürdüren TES-İŞ, enerji işkolunda bugün ulaştığı yaklaşık yüzde yirmi sekiz örgütlenme oranı ile Türkiye’de kendi işkolunda en yüksek örgütlenme oranına sahip sendika konumundadır.

Üyelerinin insan onuruna yakışır koşullarda çalışmaları ve aileleriyle huzurlu bir yaşam sürmeleri için verdiği ilkeli sendikal mücadele ile dünya işçi hareketinin önemli bileşenlerinden birisi olan TES-İŞ, IndustriALL Küresel ve Industriall Avrupa Sendikalarının kurucu üyesidir.

TES-İŞ’in 12. Olağan Genel Kurulunda göreve gelen Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak bizler; ülkemizin dört bir yanına yayılmış otuz dört şubemizle birlikte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin, demokrasinin ve emekçilerin mücadelesi sonucunda kazanılmış sendikal hak ve özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi için 59 yıllık tarihimizden gelene ilkelerimiz doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.

Görevimizi yerine getirirken, sendikamızı kuranların yaşadıkları heyecanı, sendikal harekete duydukları inanç ve mücadele azmini asla unutmayacağız. Genel Kurulda bize bu meşaleyi veren delegelerin ve üyelerimizin güvenine layık olmak için çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle sendikamızın 59. Kuruluş Yıldönümünü coşkuyla kutluyor, geçmişte sendikamıza emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyor, ebediyete intikal edenlere Allah’tan (cc) rahmet diliyoruz.

TES-İŞ Genel Merkez Yönetim Kurulu Adına Genel Başkan İrfan KABALOĞLU