TES-İŞ Heyeti Deprem Merkezi Kahramanmaraş'ta

TES-İŞ Heyeti Deprem Merkezi Kahramanmaraş'ta
TES-İŞ Heyeti, 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremin merkezi olan Kahramanmaraş'a geçti.
Genel Başkanımız İrfan Kabaloğlu, afet bölgesinde yaklaşık 12 bin üyemizin yaşadığını, bunun yanında tüm Türkiye'den 15 bin civarında üyemizin de arama kurtarma, enerji, su ve gaz altyapısında onarım için gönüllü çalışmak üzere bölgeye geldiğini ifade etti. Kabaloğlu şunları kaydetti: "Bölgede çalışmalara katılan üyelerimizin başta barınma olmak üzere, temel ihtiyaçlarının karşılanması için bölgede elektrik dağıtım şirketlerinin sahipleri ve üst düzey yöneticileriyle, sendikamızın örgütlü olduğu kurumların Genel Müdürleriyle sürekli iletişim halindeyiz. Kahramanmaraş'ta yerleşim yerlerinin ve binaların yanı sıra enerji altyapısı da büyük zarar gördü, üyelerimiz bir yandan acılarını yaşıyor, diğer yandan dört elle vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin enerji üretiminde önemli bir yere sahip olan Afşin ve Elbistan'da bulunan termik santrallerde üretimin tekrar başlaması için özverili bir çalışma yapılıyor. Tahminlerimiz 15 gün içerisinde üretimin başlaması yönünde. Allah (cc), Milletimizin yaralarını sarmak için canla başla çalışan devletimizden, enerji, su ve gaz işçisi üyelerimizden, maden işçileri ve diğer emekçi kardeşlerimizden, tüm vatandaşlarımızdan razı olsun."