Yeni Asgari Ücrete Göre Zamlı Yeni Prim ve İşsizlik Maaşı Tutarları

1 Ocak 2022 tarihinden beri aylık brüt 5 bin 4 lira olarak uygulanan asgari ücret, yaklaşık yüzde 30 zam ile 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylık brüt 6 bin 471 lira oldu. Dolayısıyla asgari ücret üzerinden ödenen primler, işsizlik maaşları ile SGK idari para cezaları da aynı oranda artmış oldu.

SGK’ya asgari ücret üzerinden bildirilen, primlerini asgari ücret üzerinden ödeyenler için yüzde 30 artışla birlikte 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olan yeni prim tutarları ve işsizlik maaşı tutarları aşağıda belirtilmiştir.

60/g kapsamında sadece genel sağlık sigortalısı olanların ödemeleri gereken aylık GSS primi 194,13 TL,

4/a (SSK) kapsamında ayda 30 gün çalıştırılan işçiler için ödenecek aylık prim tutarı; 5 puanlık prim indirimi dahil aylık 2.103,08 TL, 5 puanlık prim indirimi hariç aylık 2.426,63 TL, sosyal güvenlik destek primine (SGDP) tabi emekli işçiler için aylık 2.070,72 TL,

• Asgari ücretle çalıştırılan bir işçinin işverene aylık maliyeti 5 puanlık prim indirimi dahil aylık 7.603,43 TL, 5 puanlık prim indirimi hariç aylık 7.926,98 TL

• İsteğe bağlı sigorta primi aylık 2.070,72 TL, esnaf muaflığından yararlanan isteğe bağlı kadın sigortalılar için aylık 2.001,70 TL,