İSTANBUL 1 NO'LU ŞUBE
Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası

ENERJİSA'DA ÇALIŞAN ÜYELERİMİZE DUYURU
< Geri

ENERJİSA'DA ÇALIŞAN ÜYELERİMİZE DUYURU

 

Sabancı Holding bünyesinde bulunan ENERJİSA (AYEDAŞ, BAŞKENT ve TOROSLAR) Elektrik Dağıtım Şirketlerini kapsayan ve Genel Merkezimizle birlikte yürüttüğümüz toplu iş sözleşmeleri müzakerelerimiz çerçevesinde yapılan altıncı toplantının sonucunda bir uzlaşmaya varılamamıştır. Bizler pandemi ve deprem gibi olağanüstü koşullarda dahi işyerimize bağlı olan, 7/24 vatandaşlarımıza hizmet götüren elektrik dağıtım işçileriyiz. Enerjisa gibi Türkiye’nin gözde şirketlerinden birisinde çalışan işçiler olarak; işyerlerimizde geçim derdine düşmeden, İstanbul’da son derece yüksek ev kiralarımızı nasıl ödeyeceğimizi düşünmeden insan onuruna yakışır ve yapılan işin niteliklerine uygun bir ücretle, huzurlu ve verimli bir şekilde çalışmak istiyoruz. İşyerlerimize ve evlerimize gülen yüzlerle gitmek istiyoruz. 

Sendikamız tarafından işveren temsilcilerimize sunulan teklif metnimizde yer alan haklı taleplerimizi bir kez daha dile getirmek amacıyla; TES-İŞ İstanbul 1 Nolu Şube olarak, 5 Nisan Cuma günü ilgili diğer Şube Başkanlıklarımızla eş zamanlı ortak bir basın açıklaması yaptık. Ekte yaptığımız basın açıklamasının metni bulunmaktadır. 

Haklı ve makul taleplerimizin işverenimizde karşılık bulmasını ve şu an arabulucu ile devam eden sürecin hayırlı bir şekilde sonuçlanmasını bekliyoruz. Haklı taleplerimiz yerine getirilmediği takdirde yasal haklarımız çerçevesinde atacağımız adımları üyelerimizle birlikte değerlendireceğiz. Yaşasın TES-İŞ, Yaşasın Birlik Beraberliğimiz. 

 

TES-İŞ SENDİKASI 

İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Erdal KAYA

 

BASIN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ