"Bu alandan Türkiye'yi yönetenlere sesleniyorum. Bu alandan Meclis'e, kamuoyuna sesleniyorum. 3 bin lira brüt ücret alan bir kardeşimiz 250 lira yemek parası, 250 lira yol parası, 3 bin 500 lira. Bu kardeşimiz 25 sene çalışabilirse alacağı kıdem 86 bin lira. TOKİ'den alt gelir grubuyla ilgili en düşük 50 metrekarelik konut 116 bin lira. Kıdem ile ilgili olumsuz bir çalışma yapmayın. Kıdemle ilgili nokta kadar geriye gidecek bir çalışma yapmayın. Kıdem bizim kızımızın çeyiz parası, oğlumuzun düğün parası. Kıdem bizim nefes almamızı sağlıyor, duymamızı sağlıyor. Kıdem bizim görmemizi sağlıyor. Bazı art niyetli işverenler doymak bilmiyor. İyi niyetli olanlara Allah daha da kazandırsın. Kıdemle ilgili 17 milyon çalışan var. Bu ülkede kıdemle ilgili olan insan sayısı 40 milyon. Bu ülkenin yarısıyız. Buradan bir daha sesleniyorum. Kıdemin nokta kadar geri gidişini aklınıza getirmeyin. Mevcut yapıya nokta kadar dokundurmayız. Fon diyorlar, Size de ailenize de buradaki genel başkanlara da bana da fenalık geliyor. Geçmişte fonların akıbetini biliyoruz. Fon lafını ülke gündeminden çıkartın, her ramazan ayı gibi her sene kıdemi ülke gündemine getirmeyin. İş yerlerinde verimimiz düşüyor, evimizde huzurumuz kaçıyor. Huzurumuzu bozmayın, verimimizi düşürmeyin. Buradan ülkeyi idare edenlere sesleniyorum, Kıdem bizim son kalemiz, 'nokta' diyecek başka bir şey yok, haberiniz olsun."
" KİT’lerdeki taşeron işçilere, geçici işçilere kadro istiyoruz."
ATALAY, KİT'lerde kadroya geçmeyenlere kadro sözü verildiğini hatırlatarak, "KİT’lerdeki taşeron işçilere, geçici işçilere kadro istiyoruz. 696 sayılı KHK ile kadro geldi ama sorunlarımız hala bitmedi. Örgütlenme ve toplu pazarlık hakkımızı sınırlayan düzenlemeler devam ediyor. Enflasyonun yüzde 20’ye dayandığı koşullarda kadroya geçirilen işçilere yüzde 4 ücret zammı veriliyor. Özel sektörde de taşeron çalıştırmanın önüne geçilmiyor. İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin en az önemsendiği işyerlerinin başında yine taşeron şirketler geliyor. Taşeron uygulaması güvencesizliği kalıcı hale getiriyor!.Bir an evvel TÜRK-İŞ'in işçileri, aileleri, onlarla ilgili müjdeli bir haber bekliyor. 25 senedir bu ülkede çalışan geçici işçi var. Senede 6 ay. Geçen sene 9 ay 29 güne çıkardılar. Bir bölümü 9 ay 29 gün çalışıyor, bir bölümü çalışmıyor. Bir an evvel bu kardeşlerimize kadroya almak lazım." dedi.
Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sorunların çözülmesini isteyen ve Şeker fabrikalarının ve SEKA Kağıt Fabrikasının özelleştirilmesini eleştiren ATALAY, "Tank Palet fabrikasının yüzde 51'i bizde olsun, işçi Milli Savunma Bakanının personeli olsun. Çok mu bir şey istiyoruz?" dedi. ATALAY aynı zamanda, çocuk işçiliği, işçi ölümleri ve iş kazaları konusunda alınması gereken önlemlere değindi.
"Kamu toplu iş sözleşmelerini hızlandırın"
ATALAY, kamu toplu iş sözleşmelerinin sözleşmelerinin 4 ay önce başladığını, işçilerin bakanlıktan olumlu bir haber beklediğini belirtti ve sürecin hızlandırılmasını istedi.
"Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner"
17 milyonun çalıştığı yerde 2 milyon sendikalının bulunduğunu söyleyen ATALAY, "keser döner, sap döner gün gelir hesap döner." sözünü anımsatarak işçinin kendi iradesi ile istediği sendikaya üye olması gerektiğini anlattı. ATALAY, sadece işçinin sendikasının olabileceğini, partilerin sendikası olamayacağını kaydetti ve partinin sendikası olursa bunun sarı sendika olacağını söyledi.
Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğe destek için geçen yıl Hatay'da ve başta kıdem tazminatı olmak üzere çalışma hayatının sorunlarını gündeme taşımak için bu yıl Kocaelinde kutladığımız 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz Kutlu Olsun"