“Yüzyılın Felaketini ve Yaşanan Acıları Unutmayacak, Unutturmayacağız”

Genel Başkanımız İrfan KABALOĞLU, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depreminin Birinci Yılı Vesilesiyle Aşağıdaki şekilde bir açıklama yayınladı:

“Yüzyılın Felaketini ve Yaşanan Acıları Unutmayacak, Unutturmayacağız”

06. Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, büyüklükleri 7.7 ve 7.6 olan ve “yüzyılın felaketi” olarak adlandırılan depremlerin ardından bir yıl geçti. Deprem güneydoğu ve doğuda on bir ilimizi etkisi altına alarak on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden oldu. Aileler yok oldu ve yüzbinlerce konut deprem esnasında veya sonrasında ağır hasarlı oldukları için yıkıldı.

Milletimiz ve devletimiz kenetlenerek depremin açtığı yaraların sarılması için olağanüstü bir dayanışma içerisinde gayret sarf etti. Deprem sonrası vatandaşlarımızı enkazdan kurtarmak, hayatlarını devam ettirebilmelerini sağlamak ve en nihayetinde şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak için seferberlik ilan edildi.

TES-İŞ olarak; deprem bölgesinde çalışan 12 bin civarında üyemiz ve vatandaşlarımız için Şube Başkanlıklarımız ile koordineli bir şekilde çalıştık ve bölgeye hızlı bir şekilde acil ihtiyaç malzemeleri gönderdik.  Depremin yıktığı ve tahrip ettiği haneler nedeniyle bölgeden ayrılmak zorunda kalan üyelerimizin ve vatandaşlarımızın kullanımına sunulmak üzere sendikamıza ait otel ve misafirhanelerimizi T.C. Ankara Valiliği’ne tahsis ettik.  Şube Başkanlıklarımız, Genel Merkezimiz ve Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ bünyesinde oluşturulan “kriz masası” aracılığıyla üye ve vatandaşlarımızdan gelen acil taleplerin karşılanması için çalıştık. Başta deprem bölgesinde faaliyet gösterenler olmak üzere; örgütlü olduğumuz işverenlerimizle birlikte işyerlerimizde gerekli tedbirlerin alınması, enkaz ve altyapı iyileştirme çalışmalarının yerine getirilmesi için çalıştık. Sendikamızın yanında örgütlü olduğumuz kamu ve özel sektördeki işyerlerimizden üyelerimiz arama kurtarma, elektrik, su ve gaz gibi altyapı işlerinde çalıştılar.

Aradan geçen bir yılın ardından deprem bölgesinde yaşayan ve diğer illere gitmek zorunda kalan pek çok vatandaşımız ve üyemiz, yakınlarını ve anılarını kaybetmenin yüreklerinde açtığı derin yaralarla birlikte kendi kentlerine geri döndüler. Bir yıl içerisinde şantiyeye dönen şehirlerimizde yeni konutlar üretiliyor. Ancak, uzun bir süre daha hayatın normale dönmesi mümkün görünmüyor. Bir yandan iyileştirme çalışmaları devam ederken, diğer yandan birçok vatandaşımız hala konteynerlerde kalmaya devam ediyor. Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak, deprem bölgesindeki illerimizin bağlı oldukları Şube Başkanlıklarımızla birlikte deprem bölgesinde devam eden sorunları ve gelişmeleri takip ediyoruz. Aradan değil bir yıl yüzyıl da geçse yaşananları unutmayacak, unutturmayacağız.

Ülkemizde defalarca yaşanan depremlerden ve yüzyılın felaketi olan 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden Milletçe dersimizi aldığımıza, almamız gerektiğine inanıyor, Miraç Kandili’ne denk gelen bu mübarek günde Allah’tan (cc) Milletimize bir daha böyle acılar yaşatmamasını diliyoruz. Yakınlarını, aile fertlerini kaybeden üyelerimizin ve vatandaşlarımızın yüreklerindeki hiçbir zaman dinmeyecek acıyı paylaşıyor, depremde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan (cc) rahmet diliyoruz. Tedavisi devam eden vatandaşlarımıza acil şifalar, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Tüm İslam aleminin, Milletimizin ve üyelerimizin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, hayırlar getirmesini diliyoruz.