YATAĞAN ŞUBE
Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası

TES İŞ SENDİKASI YATAĞAN ŞUBESİ 10. OLAĞAN GENEL KURULU TAMAMLANDI

Fatih Erçelik güven tazeledi

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Yatağan Şubesi’nin 10. Olağan Genel Kurulu, Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Enerji Direktörlüğü Sosyal Tesisleri’nde düzenlendi.

Programa, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Tes-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Şahin,  Genel Başkan yardımcıları Feridun Yükselir, Ersin Alpay, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş.  Enerji Direktörü Serdar Toprak, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve sendika üyeleri katıldı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Fatih Erçelik, 4 yıl önce gerçekleştirdikleri genel kurulun ardından dolu dolu bir dönem geçirdiklerini belirterek, 9’uncu Olağan Genel Kurullarını Yatağan Termik Santrali önüne kurdukları direniş çadırında yaptıklarını hatırlattı.

Erçelik, enerji işçilerine yaraşır şekilde hareket etmeye çalıştıklarını belirterek, “16 Eylül 2013 Pazartesi günü Yatağan Termik Santrali önünde çadır kurarak başlattığımız direniş tam 447 gün sürdü. Sırayla 24 saat çadır nöbetleri tuttuk. Her yer Yatağan, her yer Direniş olsun istedik. Hemen hemen her gün, her yerde eylemler, imza kampanyaları, afişler, bildiriler, yürüyüşler, basın açıklamaları ve mitingler yaptık. Defalarca polis şiddetine maruz kaldık, gözaltına alındık, tutuklandık ama yılmadık.

Yatağan’daki eylemleri hatırlatarak,  “Bizim kadar eylem yapan başka bir şube yoktur” diyen Erçelik, “Direnişi Ankara’ya başkentin göbeğine taşıdık. Özelleştirme İdaresi karşısında, Kurtuluş parkında 65 gün hiç durmaksızın eylemdeydik. Türk-İş’te, Güven Park’ta, Kızılay’da yürüyüşler, basın açıklamaları yaptık, broşürler dağıttık ve kendimizi zincirledik. İhalenin yapıldığı gün polis TOMA’larla, atlı süvarilerle ve plastik mermilerle müdahale etti. Yaklaşık 20 arkadaşımız polisin bu orantısız güç kullanması nedeniyle yaralandı. Bir telefon mesajıyla ve kendi imkanlarıyla akın akın Ankara’ya eyleme gelen tüm arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Özelleştirme karşıtı eylemleri hakkında anılarını paylaşan Çelik, şöyle konuştu:

“447 günlük o büyük şanlı direnişin sonunda 30 Kasım Pazar günü akşam saatlerinde Yatağan işyerinde tüm arkadaşlarımızla birlikte iş yeri terk etmeme eylemini başlattık. Böyle kritik zamanlarda alınacak kararlar inanın var olma, yok olma arasındaki çok ince bir çizgiden ibarettir. Siz sadece doğru olanı veya yanlış olanı tercih edersiniz o kadar. Ve artık o saatten sonra geri dönülmeyen bu tercihi yaşamaya başlarsınız. Bugün kim kazandı, kim kaybetti değerlendirmesi yaptığımızda şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz devasa kurumlar elden gitti ülke kaybetti, halkımız kaybetti.”

Erçelik’in ardından kürsüye gelen konuklar, birer konuşma yaparak yeni yönetime başarılar diledi.

Konuşmaların ardından tek listeyle yapılan seçimde, Fatih Erçelik Şube Başkanlığına, Mustafa Koçak Sekreterliğe, Kemal Özcan Mali Sekreterliğe, Güvenç Tünay Teşkilat Sekreterliğine, İlkay Gümüş Eğitim Sekreterliğine seçildi.

Burak Alper KUŞ